Foodie Week: Soup Culture, SushiRoll i Ruza roza

Foodie F 23 stycznia 2017

NOWE MIEJSCA: The Blueberry’s Restaurant to nowa włoska, a nawet piemoncka restauracja przy Placu Zbawiciela. Na Saskiej Kępie, w miejscu The One otworzyła się Ruza roza – restauracja bałkańska. Ursynów z kolei ma nowe miejsce łączące nowoczesność z tradycją Bloki w słońcu. Na Mokotowie powstało natomiast nowe bistro azjatyckie Bong Bong Asian Bistro. Zupy w waflu podaje nowe miejsce przy Poznańskiej Soup Culture – zupa w waflu. Kolejne lokalizacje – tym razem na Francuskiej i Marszałkowskiej – otworzyły sushi rolki typu grab & go SushiRoll.

WYDARZENIA: Atrakcją weekendu były nowe inicjatywy w halach Burakowskiej 14 – Noce i Dnie i Targ Rolny na Burakowskiej

Foodie Week Ruza roza

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

FoodSnob w pojedynku Kieliszków na Próżnej z Kieliszkami na Hożej faworyzuje te ostatnie. Wybrał też najładniejszą restaurację Hali Koszyki i jest nią Ćma by Mateusz Gessler

Good Place Warsaw zaliczył swój debiut w jedzeniu frytek z polenty, a dokonał tego w SUEÑO Tapas & Cocktail Bar

AleMeksyk zrobili słodkie zestawienie siedmiu miejsc w Warszawie, gdzie można zjeść churros