Foodie Week: Warszawski Lukier, Pook Pasta / A nóż i Piselli

Foodie Z 16 stycznia 2017

NOWE MIEJSCA:  Szumiś Cafe to kawiarnia na Woli, gdzie można napić się kawy przy szumie szumisiów. Na Hożej zakończenie diety można świętować jedząc freak shake’a w nowej cukierni Warszawski Lukier a jeśli koniec diety chcemy uczcić po włosku – możemy się udać do cukierni Dolce Amaro. Na Pradze Południe została otwarta włoska pizzeria Piselli a w Śródmieściu na placu Zbawiciela Funky Fish zaprasza na ryby… 

NOWA ODSŁONA: A Nóż… z Mokotowa połączyło siły z zamkniętą Pook Pasta z Ursynowa i w efekcie na Różanej działa od początku roku Pook Pasta / A nóż

WYDARZENIE: We wsparcie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zaangażowały się warszawskie restauracje, kawiarnie, szefowie kuchni, studia kulinarne… Niektóre aukcje już się skończyły, inne jeszcze trwają (niektóre aż do lutego). Z naszym zestawieniem możecie zapoznać się na stronie Jak foodies mogą wesprzeć WOŚP – zachęcamy do udziału w aukcjach! 

Foodie-Week_Warszawski-Lukier_Pook-Pasta-A-Noz_Piselli_20170116

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Froblog wybrała miejsce roku 2016, które działało zaledwie kilka tygodni a odwiedziła je z siedem razy… Nowy rok zaczęła odwiedzinami w jednej z najciekawszych według niej restauracji w Warszawie – Salto Martina Gimeneza Castro. Podsumowała również odwiedziny w Innym Wymiarze, gdzie gotuje Filip Kosiń i po prostu robi to dobrze.

Madame Edith była w Warung Jakarta i – po mimo długiego czasu oczekiwania na dania – stwierdziła, że serwowane tu jedzenie nie dość, że jest interesujące, to jeszcze fajnie podane

Krytyka Kulinarna wybrała 10 najlepszych miejsc roku, w których miała okazję zjeść – trzy miejsca są z Warszawy.

Good Place Warsaw odwiedził Artystów od Kuchni i ocenił, że podaje się kuchnię dobrą, ciekawą i inspirowaną wyselekcjonowanymi polskimi produktami

Ale Meksyk byli w Videlcu i każde z zamówionych przez nich dań było trafione