Steakownia

Foodie F 25 stycznia 2017

Steakownia, nowe miejsce poświęcone wołowinie, otworzyło się kilka dni temu w dwóch lokalizacjach. Pierwszy lokal powstał przy Kruczej (obok Uki Uki), a drugi przy Pięknej (po Mercato). Steakownia oferuje wołowinę na wynos i do zjedzenia na miejscu. Goście podchodzą do lady, gdzie wybierają sobie steka, który następnie kuchnia przyrządza. W menu m.in. T-bone, rib-eye, krzyżowa, ligawa, picania, rosbef, świeca, a nawet mniej znany pajączek (cienkie, marmurkowe mięso z udźca). Wołowina z polskiego Angusa i dwóch innych ras z Warmii jest sezonowana ok. 6 tygodni. Poza stekami zjemy tu 4 rodzaje burgerów i tatara. Steakownia ma już swoje lokalizacje w Biskupcu i Olsztynie.

Steakownia

Zdjęcia: Steakownia fanpage

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Piękna 15 oraz Krucza 23/31, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon – Niedz 11:30 – 20:00

Telefon: 517 622 712

Strona internetowa: www.steakownia.pl, Facebook

Rodzaj kuchni: mięsna

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście