Targ Ryb i Owoców Morza – Burakowska

Foodie Z 27 stycznia 2017

Weekendowy Targ Ryb i Owoców Morza rusza w najbliższą sobotę w postindustrialnych halach na Burakowskiej jako część Targu Rolnego. Będzie można kupić tam ryby w całości (również patroszone) i filety, świeże oraz wędzone, solone i przetworzone. Organizatorzy zapowiadają krewetki, małże i ośmiorniczki. Mają być pstrągi, karpie, jesiotry, śledzie, tołpygi, halibuty, tuńczyki, rolady z łososia i kiszone śledzie… Swój udział potwierdzili już m.in. Pan Sandacz,  Mazurskie Ryby czy Gospodarstwo Rybackie Dadoń. Tym samym jeśli lubicie robić zakupy w atmosferze targowej a nie zdążycie zaopatrzyć się w ryby np. w środę w Fortecy Kręglickich lub piątek na Targu Rybnym przy placu Powstańców, to w sobotę i niedzielę możecie śmiało kierować swoje kroki na Burakowską.

 

Źródło zdjęcia: materiały prasowe organizatorów wydarzenia

Źródło zdjęcia: materiały prasowe organizatorów wydarzenia

GDZIE: hala przemysłowa przy ul. Burakowskiej 14 (tam gdzie odbywa się Targ Rolny), Warszawa

KIEDY: sob. – niedz.: 10:00 – 17.00

STRONA INTERNETOWA: Facebook