Cyderia

Foodie F 12 lutego 2017

Mamy rekord! Po roku od naszej pierwotnej zapowiedzi otworzyła się w piątek na Poznańskiej Cyderia – nowy koncept właścicieli Planu B. Miejsce ma być barem restauracyjnym z własnej produkcji cydrem w roli głównej. Poza własnym cydrem o nazwie Jabłko Adama, Cyderia proponuje też inne cydry – m.in. Ignaców czy Chyliczki. Z alkoholi dostępne są też wina, alkohole mocniejsze i drinki. Zjemy tu tzw. polskie tapasy, czyli drobne formy, niektóre również z dodatkiem cydru. W menu znajdziemy: przepiórka/ciasto cydrowe/cykoria/podpłomyk, pasztetówka z wątróbek drobiowych z pieczywem, węgorz/piernik/puree z rodzynek/podpłomyk.

 Cyderia

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Poznańska 16, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon – Niedz 12:00 – 1:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: przekąski, tapas

Średnie ceny: przekąski 8-25zł, cydr kieliszek 9-15zł  

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście