Euskadi – kuchnia baskijska w Krakowie

Foodie R 20 lutego 2017

W lutym w Krakowie otworzyła się Euskadi – restauracja z kuchnią baskijską. Szefem kuchni restauracji jest Damian Surowiec, który gastronomiczne doświadczenie zdobywał m.in. w Londynie, w takich hiszpańskich restauracjach jak Baraffina, Lurra, Donostia i Salt Yard. W menu znajdziemy baskijskie pintxos takie jak papryczka piquillo z musem z dorsza i sosem z sepii czy pulpety wołowe w sosie pomidorowym z serem idiazabal, talerze z hiszpańskimi wędlinami, a także dania główne oparte o mięsa (policzki ze świni iberyjskiej karmionej żołędziami i ziołami) i owoce morza (okładniczki, mule, żabnica, ośmiornica). 

Euskadi

źródło: Euskadi Facebook

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Brodzińskiego 4, Kraków

Telefon: 535 484 056

Strona internetowa: Facebook

Godziny otwarcia:
wt.- czw. 12:00 – 22:00,
pt. – sob. 12:00 – 23:00,
niedz. 12:00 – 22:00

Rodzaj kuchni: hiszpańska, baskijska, tapas

Średnie ceny:   16-26 zł 

Klimat / Atmosfera: luźna