Foodie Week: Paladar, Plac Hallera i 8 Dzień Tygodnia

Foodie Z 27 lutego 2017

NOWE MIEJSCA: Na Kabatach została otwarta restauracja Paladar z kuchnią europejską. W kompleksie Royal Wilanów, w narożnym lokalu po restauracji Naturel zaczął działać winQiel.  Po prawej stronie Wisły przy Jagiellońskiej umiejscowiła się włoska restauracja Plac Hallera. Niedaleko Ronda ONZ otworzyła się kawiarnia Pazzo Cafe. Nowy cocktail bar 8 Dzień Tygodnia zajął miejsce pubu Kwadrat przy Poznańskiej. Stolica to nowa restauracja z kuchnią polską zlokalizowana na Starówce.

PROMOCJE: Już tylko do jutra trwa promocja Warsaw Foodie i Ulala Chef, gdzie przy zamówieniu kolacji przygotowanej u Was w domu przez szefa kuchni  można zaoszczędzić aż 200 zł.

ZAMKNIĘCIA: Po kilkunastu miesiącach działania restauracja Naturel z miasteczka Wilanów została zamknięta.

FOODIE W PODRÓŻY: W Krakowie w lutym otworzyła się restauracja Euskadi z kuchnią baskijską.

FoodieWeek_Paladar_Plac-Hallera_8-Dzien-Tygodnia_20170227

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Froblog i Restaurantica odwiedziły w sumie 10 warszawskich restauracji, gdzie próbowały różnych dań z dorsza norweskiego Skrei 
– Froblog – Aruana, Merliniego 5, Ed Red, Nabo i La Rotisserie
– RestauranticaBrasserie Warszawska, Ale Wino, Kieliszki na Hożej, Bibenda, Rozbrat 20

FoodSnob zadeklarował, że jedna wizyta w Gastronomii Foksal 18 mu wystarczy i nie ma ochoty pojawić się tam po raz drugi

Good Place Warsaw z okazji Tłustego Czwartku zachwycał się Odette Tea Room, gdzie wg niego poziom sztuki cukierniczej należy do najwyższych w Polsce

Krytyka Kulinarna wybrała 5 miejsc w Warszawie, do których warto pójść na ramen