Francuski wieczór Goût de France w restauracji Elixir

Foodie R 28 lutego 2017
21 marca już po raz trzeci na całym świecie odbędzie się międzynarodowe święto kuchni francuskiej – Goût de France / Good France. W tym dniu szefowie kuchni na pięciu kontynentach zaserwują specjalne francuskie menu. Z tej okazji restauracja Elixir zaprasza na kolację w atmosferze paryskich klimatów. Specjalnie na ten wieczór szef kuchni Michał Tkaczyk stworzył menu degustacyjne inspirowane klasyczną kuchnią francuską stworzone z najlepszych polskich produktów. Do każdego z dań zostaną dobrane odpowiednie trunki zgodnie z zasadami food pairingu.  W menu restauracji, dostępnym tylko tego wieczora, znajdziemy assiette z kaczki z foie gras, polski bisque z mazurskich raków z małżami świętego Jakuba, cassoulet z sarny i jelenia,  degustację  polskich serów zagrodowych i tort mille feuille z suwalskiego sękacza.
FOIE-GRAS1

źródło: materiały restauracji Elixir

 
Gdzie: Restauracja Elixir, ul. Wierzbowa 9/11
Kiedy: 21 marca 2017, godz. 19.00
Koszt: 195 zł / osoba
Strona internetowa: www.domwodki.pl

 

źródło: materiały restauracji Elixir

źródło: materiały restauracji Elixir

 
 
 
Tekst powstał we współpracy z Grupą Dom Wódki.