Gastronomia Foksal 18

Foodie F 14 lutego 2017

Duże zmiany na Foksal. W miejscu zamkniętego Socjal pojawiła się Gastronomia Foskal 18. Nowy lokal prowadzony jest przez Dariusza Kuźniaka, znanego m.in. z programu Top Chef. Gastronomia Foskal 18 proponuje „autorskie włoskie menu z elementami kuchni świata”. W menu znajdziemy przekąski (np. grillowane krewetki owinięte szynką parmeńską), makarony (np. lasagne z pieczonymi warzywami i liśćmi szpinaku), sałatki, zupy, pizze, steki&kury (m.in. filet z kurczaka w jasnym sosie z topinamburem i gotowanym porem), ryby i owoce morza (m.in. grillowana ośmiornica na sałatce ziemniaczanej z dżemem pomidorowym).

Gastronomia Foksal 18 (552x390)

Zdjęcie: Gastronomia Foksal 18 Fanpage

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Foksal 18, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon – Czw 11:00 – 23:00, Pt – Sob 11:00 – 00:00, Niedz 11:00 – 23:00

Telefon: 22 243 75 74

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: międzynarodowa

Średnie ceny: przekąski 21-28zł, pizze 29-31zł, dania główne 38-56zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście