Paladar

Foodie F 21 lutego 2017

Nowe miejsce powstało trzy dni temu na Kabatach. Choć nazwa Paladar pochodzi z hiszpańskiego i oznacza podniebienie, to restauracja nie ogranicza się do Hiszpanii, serwuje kuchnię europejską. Szefem kuchni jest tu Robert Dzięsław. W krótkim pierwszym menu znajdziemy sześć przystawek (m.in. ceviche z sandacza z mango i zielonym chilli, terrinę z golonki i foie gras z marynowanym burakiem), zupy (m.in. consomme wołowe z ravioli z mięsem i pianą z lubczyku), dania główne (m.in. kiełbasa z rwanej wołowiny z krokietami z kaszanki i pietruszką) i desery (m.in. sfera z czekoladowego sernika).  Do wybranych pozycji menu dobrane są konkretne drinki (np. tequilla malinowa do wołowego consomme, a rum z makiem i sezamem do pieczonego kalafiora z jarmużem).

Paladar (600x423)

Zdjęcie: Paladar Fanpage

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Wańkowicza 1, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon – Niedz 12:00 – 22:00

Telefon: 22 127 57 57

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: międzynarodowa

Średnie ceny: dania główne 27-41zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ursynów, Kabaty