Pałaszowanie na placu Zbawiciela

Foodie Z 14 lutego 2017

Pałaszowanie to niewielki barek, który został otwarty przy placu Zbawiciela obok wejścia do kaplicy metodystów, po sąsiedzku ze znaną Charlotte. Pałaszowanie – co obrazuje również logo lokalu – specjalizuje się w kanapkach i zapiekankach. Wśród tych pierwszych znajdziemy m.in. kanapkę z pieczoną wołowiną, serem mimolette, ogórkiem kiszonym i sałatą, pulled pork z pieczoną wieprzowiną, surówką i kolendrą oraz kanapkę z avocado, pastą jajeczną, mango i tajskim sosem chili. Zapiekanki występują w dwóch rozmiarach 25 i 50 cm. Możemy zamówić np. klasyczną – z serem, pieczarkami i sosem, robotniczą – z serem, kiełbasą, cebulą, papryką i ogórkiem kiszonym, albo trzy sery – z serami, konfiturą z żurawiny i bazylią. 

palaszowanie-20170213

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Mokotowska 12 (wejście od strony placu Zbawiciela), Warszawa

Godziny otwarcia:
pon. – czw.: 10:00 – 22:00
pt. – ndz.: 10:00 – 0:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: kanapki, zapiekanki

Średnie ceny: 10 – 25 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

  • T

    Fajne miejsce, można zjeść na szybko coś dobrego. Polecam