Warszawski Sen by Mateusz Gessler

Foodie F 9 lutego 2017

Wczoraj otworzył się Warszawski Sen by Mateusz Gessler, czyli druga po Ćmie restauracja Mateusza Gesslera w Hali Koszyki. Miejsce ma być nieco bardziej elegancką restauracją niż Ćma. Serwowana tu kuchnia w deklaracji właścicieli jest zarówno autorska jak i polska. Szefów kuchni jest dwóch – Mateusz Gessler i Robert Kondziela. W menu znajdziemy przystawki (m.in. śledź macerowany w oleju lnianym, cynaderki cielęce duszone w maderze z tymiankiem), zupy (m.in. krem z raków, ogonowa z zacierkami), dania główne mięsne, rybne i wege (m.in. kaczka z Ostrowa Wielkopolskiego pieczona a la doktor, węgorz w sosie muślinowym, rostbef z jałówki z Pniew w sosie maderowym, risotto z młodymi warzywami).

warszawski-sen-mateusz-gessler-20170209

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

Telefon: 22 221 81 76

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: polska

Średnie ceny: danie główne 46-74zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście