Foodie Week Kuraz

Foodie Week: Bar Kuraż, Nowo i Bouillon

Foodie F 10 kwietnia 2017

NOWE MIEJSCA: Bar Kuraż został otwarty kilka tygodni temu w Śródmieściu przy ulicy Górskiego obok wegetariańskiej kawiarni Nancy Lee. Wola wzbogaciła się o nowe miejsce serwujące kuchnię włoską, a szczególnie ręcznie robione makarony Na Wieszaku. Le Cedre Lounge otworzył się na Grzybowskiej – to filia libańskich restauracji po obydwu stronach (Praga i Wola) Alei Solidarności. Tuż obok Bibendy, na rogu Kruczej i Nowogrodzkiej otworzyło się Nowo – restauracja i gin bar.

FOODIE W PODRÓŻY: Właściciele gdyńskiej Sztuczki, otworzyli Sztuczka Bistro w Sopocie – bardziej przystępne miejsce tuż przy sopockim „Monciaku”

NOWA ODSŁONA: Po siedmiu latach Akademia Smaku przy Oboźnej przeszła metamorfozę i zmieniła się w Bouillon z kuchnią francuską.

ZAMKNIĘCIA: Na Saskiej Kępie zamknął się po dziewięciu latach senegalski kultowy Cafe Baobab

WYDARZENIA: Od czwartku do soboty przy Stadionie Legii odbywał się szósty już Warszawski Festiwal Piwa. Razem z Films For Foods w Kinie Muranów organizowaliśmy specjalny pokaz filmu „Foodies” (Uczta).  

Foodie Week Kuraz

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl wybrała się do Drukarni na Mińskiej, gdzie dostrzegła klimat PRL-u na zewnątrz i kompletnie inne oblicze miejsca po wejściu do środka.

Froblog.pl zachwycała się wystrojem i comfort foodem w Kremie przy Śniadeckich

Nakarmiona Starecka zjadła romantyczne i dobrze wyglądające (zarówno w rzeczywistością jak i na Instagramie) smoothie bowl w Juice Press People

Taste Away odkryli „regionalną kuchnię w niesamowitym wydaniu” jedząc menu inspirowane Śląskiem w Bez Gwiazdek

Winny Gracz opisywał zmiany (już nie tylko polskie, ale i egzotyczne smaki) w Atelier Amaro