Foodie-Week_Dzungla_Meat-the-Greek_Matcha-Tea-House_20170403

Foodie Week: Dżungla, Matcha i Meat the Greek

Foodie Z 3 kwietnia 2017

NOWE MIEJSCA: Na Ursynowie wyrosła wegańska Dżungla z piwami rzemieślniczymi. Przy placu Zbawiciela można teraz zrelaksować się w japońskiej herbaciarni Matcha Tea House. Ekipa z zamkniętego burger baru z Nowogrodzkiej kontynuuje działalność na Polnej w Bystro Hot Dog & Burger. Grecka tawerna Kalimera otworzyła się na Woli. Na Brackiej w miejscu po Tajskiej Bazylii działa Labrax z kuchnią śródziemnomorską.

SPECJALNE MENU: Przez cały kwiecień w Tavernie Patris będzie można spróbować jagnięciny, wołowiny, koźliny i wieprzowiny w greckim stylu w ramach festiwalu dań mięsnych Meat the Greek.

WYDARZENIA: W ostatni weekend pod Stadion Narodowy zjechało prawie 100 food trucków na Żarcie na Kołkach – otwarcie sezonu 2017.

Foodie-Week_Dzungla_Meat-the-Greek_Matcha-Tea-House_20170403

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica w ramach współpracy z mystrEAT zrobiła sobie restaurację w domu i próbowała dań z Ceviche Bar, Mojo Picon i La Sirena

Foodsnob podsumował rok jadania w Dyletantach nazywając tę restaurację przystanią wybitnych smaków.

Ale Meksyk byli w restauracji El Popo i stwierdzili, że pomimo swojego ćwierćwiecza w dalszym ciągu bije z niej świeżość