Foodie Week: Łowcy Syren, Będę Później i Pani Wina

Foodie F 30 maja 2017

NOWE MIEJSCA: Ochota ma nowe miejsce z herbatami z całego świata Będę później. Nad Wisłą coraz ciekawiej, do Babiego Lata „przytulili się” twórcy Pogromców Meatów i otworzyli Łowców SyrenPrzy Wilczej powstało nowe miejsce proponujące picie wina w bezpretensjonalnej atmosferze Pani Wina. Tymczasem na Mokotowskiej jest kolejny już lokator pod numerem 49A, niedawno wprowadziła się tam gruzińska restauracja U Tato. Sieć Etno Café otworzyła swoją kolejną kawiarnię w Warszawie, tym razem przy Marszałkowskiej Etno Cafe przy Marszałkowskiej. Dzika na Muranowie wzbogaciła się o “staropolskie” Lody na DzikiejPiwo i kawę można wypić w eleganckim mokotowskim ogródku w nowym miejscu przy Puławskiej Nie Byle Co.

MENU SEZONOWE: Nowe menu szparagowe i parkowe #Parkfood, szparagi i chillout wprowadziła restauracja Blue Cactus

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl wybrała się kilkanaście kilometrów od Warszawy na południe, by skosztować dań ormiańskiego duetu Pavel Portoyan i Diana Volokhova – Grill Kaukaski

Nakarmiona Starecka opisywała swobodę, nonszalancję, a nawet kokieterię w demokratycznym bistro Bez Gwiazdek

Winny Gracz uznał, że miesiąc bez wizyty w Bez Gwiazdek to miesiąc stracony i zajął się opisywaniem majowego menu warmińsko-mazurskiego.  

Krytyka Kulinarna spisała drugą część swojego zestawienia Top 10 warszawskich ramenów

Good Place Warsaw długo zwlekał, ale w końcu opisał swoje wrażenia z „małego skarbu” Taco Baru na Saskiej Kępie. Wybrał się także do „bezsprzecznie zachwycającego” Wabu Sushi