Blue Cactus

ul. Zajączkowska 11Mokotów, Warszawa
tel: 22 851 23 23

restauracja

Więcej szczegółów:

#Parkfood, szparagi i chillout w Blue Cactus

Foodie R 26 maja 2017

Restauracja Blue Cactus, wprowadziła właśnie nowe sezonowe menu oparte o szparagi. W menu znajdziemy m.in. quesadillę z pastrami i szparagami, szparagi zapieczone z sosem śmietanowym i serem pleśniowym, pierożki filo ze szparagami czy wędzony mostek wołowy podany na szparagach  z ziemniakami i salsą jalapeno. Do każdego dania restauracja rekomenduje specjalnie dopasowane drinki takie jak margarita kolendrowa proponowana do pierożków filo ze szparagami czy daiquiri cytrynowo- jałowcowe serwowane ze szparagami z sosem śmietanowym. W restauracji, na każdym stole na gości czekają karafki z darmową wodą i aperitif.

Pogodne dni możemy spędzić w nowym, rozbudowanym ogródku, który nie tylko się powiększył, ale otworzył na park i ulicę, dzięki czemu mogą tam wjechać także rodzice z wózkami. Dla tych, którzy mają ochotę na relaks czy piknik w pobliskim Parku Morskie Oko,  restauracja przygotowała specjalne parkowe menu tzw. #parkfood. W specjalnym punkcie usytuowanym przy ulicy każdy może zamówić przekąskę (np. frytki czy golonkę) przyrządzaną na grillu opalanym drewnem czy orzeźwiającą lemoniadę cytrynową. Zamówione danie można zjeść przy stoliku, na leżakach rozstawionych na trawie, czy też urządzić sobie rodzinny piknik w parku na kocu.

Tekst powstał w wyniku współpracy z restauracją Blue Cactus.

Źródło zdjęć: restauracja Blue Cactus