Foodie Week: Yako Tako, Maria Kolendra na plaży i foodtruck My’o’tai

Foodie F 12 czerwca 2017

NOWE MIEJSCA: Swoją plażową wersję na żoliborskiej plaży uruchomiła meksykańska Maria Kolendra. Również nad Wisłę w formie foodtrucka powróciło po roku od zamknięcia na Żelaznej tajskie My’o’tai. Japoński street food tymczasem ma nowego reprezentanta na Muranowie – Yako Tako, znane do tej pory z Targu Śniadaniowego. Tymczasem Podkowa Leśna, a konkretnie zabytkowy pałacyk Kasyno w parku miejskim wzbogaciły się o nową gruzińską restaurację Suliko.

FOODIE W PODRÓŻY: RestoBar Ogień to dobre miejsce na plenerowy obiad czy kolację w Beskidzie – gotuje m.in. Aleksander Baron, Przemysław Błaszczyk i Rafał Bernatowicz

WYDARZENIA: Przez cały tydzień trwał Festiwal Pastrami w hiszpańskim Secado. W sobotę Park Agrykola po raz szósty gościł Korea Festival promujący koreańską kulturę i kuchnię. W niedzielę na Polu Mokotowskim odbywał się międzykulturowy piknik Kuchnia Imigrantów. Jeszcze tylko do czwartku można zjadać tapas w 15 restauracjach i barach w Warszawie w ramach Warszawskiego Szlaku Tapas.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

FoodSnob po degustacji menu zachodniopomorskiego stwierdził, że Bez Gwiazdek z każdym menu pokazuje coraz większy kunszt, a dobór win zdaje się sprostać wysoko postawionej poprzeczce

Good Place Warsaw wyrobił sobie opinię o Bardziej „jest lepiej niż dobrze”