ROza Roza grill

Ruza roza

ul. Francuska 3Praga Południe,Saska Kępa, Warszawa
tel: 22 616 35 97

restauracja

Więcej szczegółów:

Grillowanie w ogrodzie restauracji Ruza Roza

Foodie R 20 czerwca 2017
Ruza Roza, bałkańska restauracja z Saskiej Kępy, wprowadziła niedawno wiosenno-letnie grillowe menu. Na ustawionym w ogrodzie otwartym grillu szefowie kuchni przygotowują różnorodne mięsa, ryby i owoce morza. Natychmiast po przyrządzeniu potraw można ich skosztować pod otwartym niebem, w przestronnym ogrodzie. W mięsnej części menu znajdziemy m.in. grillowany stek z rostbefu wołowego podany z blanszowanym szpinakiem i soczewicą, comber jagnięcy marynowany w jogurcie, rozmarynie i winie czy paluszki z siekanego mięsa wieprzowego z rusztu. Zjemy tu także grillowane ryby i owoce morza, takie jak dorada, krewetki czy makrela. W sezonowym menu jest też coś dla wielbicieli chłodników –  bałkański chłodnik tarator z orzechami.

Za kuchnię restauracji Ruza Roza odpowiadają ojciec i syn – pochodzący z Bułgarii Duży Borys Ignatow i Mały Borys Ignatow. To miejsce przyjazne rodzinom z dziećmi. Codziennie dostępny jest dla nich kącik dziecięcy, a w weekendy, podczas organizowanych przez restaurację Rodzinnych Niedziel, pociechami zajmą się animatorzy. Nie zapomniano również o czworonogach, na których czeka miska wody.

Artykuł powstał we współpracy z restauracją Ruza Roza. Wykorzystane zdjęcia to materiały prasowe restauracji.