RestoBar Ogień

Pogorzany 221 Pogorzany k/Szczyrzyca
tel: 660 424 697

bar

Więcej szczegółów:

RestoBar Ogień – produkt, ogień, plener i Beskidy

Foodie F 8 czerwca 2017

RestoBar Ogień jest inicjatywą właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia – Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowicza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka. Od maja do października w soboty i niedziele kucharze przygotowują w plenerze jedzenie wykorzystując najlepsze lokalne produkty, ogień, dym, sól i wodę. Celem jest przypomnieć, że z prostych składników z okolicznych lasów, łąk i gospodarstw można przygotować bardzo dobre dania. Wszystko odbywa się na oczach gości. Kucharze zmieniają się w poszczególne weekendy. Można tu zjeść m.in. pstrąga z wędzonym miodem i sumakiem z majonezem rabarbarowym, pieczonego barana faszerowanego czosnkiem niedźwiedzim i pęczakiem, zupę na palonych warzywach i pieczonych kościach, czy chłodniki chłodzone w strumieniu.

Zdjęcie: RestoBar Ogień Fanpage