Foodie Week: Genesis, Prego Mangiare i Craft Beer Muranów

Foodie F 7 sierpnia 2017

HIT TYGODNIA: Po roku oczekiwania otworzyło się przy Placu Europejskim futurystyczne Genesis właścicieli Senses*. Miejsce oferuje międzynarodową kuchnię, koktajl bar, dania z pieca opalanego węglem drzewnym Mibrasa i strefę kawową Nespresso.

NOWE MIEJSCA: Kolejny libański bar wegetariański Falafel Bejrut powstał przy Świętokrzyskiej. Przy Alei Wilanowskiej otworzył się nowy bar z polską kuchnią na domowych recepturach Ranczo. Nowogrodzka ma nowe Prego Mangiare oferujące smażoną pizzę z Neapolu. A Wola ma nową włoską Oliwa i Papryka przy Dzielnej. Na Andersa powstał Craft Beer Muranów z 16 kranami piw rzemieślniczych. Po ulicach Warszawy (i nie tylko) krąży od kilku tygodni nowy foodtrack z koreańską kuchnią BabCha Korea.

WYDARZENIA: W niedziele na Polu Mokotowskim tłumy przyciągnął Festiwal Lodów Rzemieślniczych

FOODIE W PODRÓŻY: Dla miłośników glutenu we Wrocławiu otworzyło się Gluten Apetit Bistro

ZAMKNIĘCIE: Niestety po niespełna dwóch latach od otwarcia pożegnaliśmy Cucina Popolare przy Pięknej.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl doceniła nowy kulinarny powiew na Ząbkowskiej – Bistro Z

Madame Edith nie ukrywała rozczarowania swoją wizytą w Zachodnim Brzegu

Good Place Warsaw sprawdzał czy ambitny projekt jakim jest – w jego opinii – Pracownia Sushi Wola jest wart legend.