Foodie Week: Warsaw Croissants, Poke i Elektoralna 24

Foodie Z 21 sierpnia 2017

NOWE MIEJSCE: Na Powiślu pod mostem Poniatowskiego otworzył się Poke specjalizujący się w egzotycznej kuchni hawajskiej i poke bowlach. Ruszt – Mięso i Warzywa z grilla to nowe miejsce w klimatycznym Forcie Mokotów. Przy Puławskiej na kawę i małe co nieco zaprasza Niebo / Cielo prowadzone przez polsko-hiszpańskie małżeństwo. W parku Żeromskiego na kawę i lody można przystanąć w mikrokawiarni Kawka na ławkę. W Śródmieściu w rejonie Emilii Plater pojawiły się aż trzy nowe lokale – Warszawska Riviera z nadmorskim menu, indyjska The Indian Hut oraz  japońskie Peko Peko. Na Woli mniejszy głód można zaspokoić w Warsaw Croissants a na coś większego w stylu śródziemnomorskim można się wybrać do Elektoralnej 24.

ZAMKNIĘCIE: Po ponad roku działalności zamknęło się znane ze swoich kanapek z rybami Bez Ości przy Hożej.

WYDARZENIA: Na Polu Mokotowskim miłośnicy glutenu mogli wziąć udział w pikniku #Kocham Gluten. W ostatni weekend pod Stadion Narodowy zjechało prawie 100 mobilnych barów na dwudniowy festiwal food trucków Żarcie na Kółkach.

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Madame Edith odkryła kawiarnię Będę Później – miejsce dla fanów herbat i dobrych ciast na Ochocie.

Nakarmiona Starecka oprowadziła nas po swoich ulubionych miejscach na śniadanie w Warszawie. 

Krytyka Kulinarna rozczarowała się wizytą w Genesis przy placu Europejskim.

Ale Meksyk odwiedził Maria Kolendra na plaży Żoliborz, gdzie zjadł pyszne meksykańskie tacosy.

Good Place Warsaw poczuł się dobrze w Kieliszkach na Hożej.