Ruszt. Mięso i warzywa z grilla

ul. Racławicka 99Mokotów, Warszawa
tel: 602 773 053

restauracja

Więcej szczegółów:

Ruszt. Mięso i warzywa z grilla na Mokotowie

Foodie R 18 sierpnia 2017

Nowe miejsce otworzyło się w lipcu w Forcie Mokotów przy Racławickiej 99. Ruszt. Mięso i warzywa z grilla to bar dedykowany wielbicielom dań prosto z ognia. Za nową miejscówką stoją gastronomiczni wyjadacze – Grupa Warszawa – właściciele m.in. Zorzy, Białej, Grandy czy Warszawy Powiśle. Szefem kuchni  Rusztu jest Marcin Kuc, autor bloga kulinarnego Jaja w kuchni. W stworzonym przez niego autorskim menu do wyboru są trzy talerze z daniami z grilla – mięsny (z karkiem wieprzowym marynowanym w miodzie i musztardzie, marynowanymi skrzydełkami, wędzoną kiełbasą), wegetariański (kalafior blanszowany w ciemnym piwie, miodzie i sosie sojowym, grillowany bakłażan, batat i dynia z grilla), a także burger wołowy (z mięsa mielonego i mieszanego na miejscu, bekonem z grilla, piklami i sosami). Na każdym talerzu znajdzie się także pieczony ziemniak z jogurtem, coleslaw, ostre domowe pikle, domowe sosy, kolba kukurydzy i owoce sezonowe. Oprócz stałego menu szef kuchni proponuje dania dnia takie jak np. poke bowl z grillowanymi krewetkami podany w ananasie, lody bekonowe z frytkami czy steki. W Ruszcie możemy posłuchać muzyki, zrelaksować się w ogrodzie letnim, a także napić się piwa, koktajlu, wódki czy lemoniady.

źródło zdjęć: materiały prasowe i Facebook Ruszt.