foodie week

Foodie Week: Czarna Woda, Rabarbar, Bar Stołeczny

Foodie R 11 września 2017

NOWE MIEJSCA: Przy Poznańskiej otworzył się nowy wegański bar – Bar Stołeczny. Czarne jedzenie, czarne drinki i czarną muzykę proponuje nowootwarty lokal przy Bartoszewicza – Czarna Woda. Na Powiślu przy Radnej powstał Rabarbar, kawiarnia specjalizująca się w buddha bowls i smoothie bowls czyli zdrowych miskach wypełnionych różnorodnymi składnikami.

CIEKAWE MIEJSCE:  Już od 7 lat w Ursusie przy ulicy Ryżowej działa Portofino Ristorante & Pizzeria. 

WYDARZENIA:  Od piątku do niedzieli można było wziąć udział w różnorodnych atrakcjach Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego – była specjalna kolacja, degustacje, warsztaty i wykłady o jedzeniu. W czwartek w Mielżyńskim przy Burakowskiej odbyła się kolejna edycja degustacji Grand Cru . W sobotę 23 września Magazyn Usta, Mysia 3 i Kotlina Natury zapraszają na Plony czyli Święto Wsi. To wydarzenie celebrujące wiejskie życie, produkty kupowane bezpośrednio od rolników, rękodzieło, a nawet sztukę.

foodie week

PISZE SIĘ NA BLOGACH:  

Madame Edith odwiedziła prawdopodobnie najlepszą koreańską restaurację w Warszawie – Sora. 

Tasteaway mają nową obsesję – japońskie ryżowe kanapki w My Onigiri