Warszawski Festiwal Kulinarny

Al. Ujazdowskie 4 Ogród Botaniczny UW
tel: 698 698 738

WYDARZENIE

09 - 10 Wrzesień, 2017
Więcej szczegółów:

Rośliny, Owady i Miód – Warszawski Festiwal Kulinarny już w weekend

Foodie F 6 września 2017

Pierwszy Warszawski Festiwal Kulinarny „Rośliny, Owady i Miód” odbędzie się w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego w najbliższy weekend 8-10 września. Imprezie towarzyszyć będą warsztaty, pokazy kulinarne, wykłady i dyskusje. Na terenie ogrodu wystawią się liczne stoiska z jedzeniem oraz lokalnymi specjałami od rolników i małych producentów. W programie znalazły się między innymi: dyskusja pt. „Czym jest polska kuchnia”, warsztaty „Food Design od Kuchni” i „Kosmetyki jadalne”, wyjątkowa piątkowa wieczorna kolacja, gdzie gotować będą Joanna Jakubiuk, Andrzej Andrzejczak, Martin Gimenez Castro, Marcin Koch, Tomasz Maćkowiak oraz Wit Szychowski. Poza ogrodem w charakterze wydarzenia towarzyszącego w Kinie Muranów odbędą się trzy pokazy filmów kulinarnych z serii Films For Food. W sobotę zobaczymy „Korzeń” o kolektywie Food Think Tank z Wrocławia oraz „Singhampton Project”, a w niedzielę „W obronie jedzenia”. Organizatorami Festiwalu są: Grzegorz Łapanowski z Food Lab Studio i Fundacją Szkoła na Widelcu, Ogród Botaniczny Uniwersytetu Warszawskiego i Targi WZORY. Za pokazy filmów kulinarnych odpowiada Films for Food. Szczegółowy program znajdziemy na stronie www wydarzenia. Cena biletu (10zł) obejmuje większość atrakcji w ogrodzie oraz zwiedzanie Ogrodu Botanicznego UW wraz ze szklarniami.

Źródło grafiki: Warszawski Festiwal Kulinarny