Foodie Week: Margarita Kolendra, Bao Bao i Melt

Foodie F 16 października 2017

NOWE MIEJSCA: Margarita Kolendra to nowy meksykański bar przy Okrzei w budynku Kina Praha właścicieli słynnej Marii Kolendry. Zwolenników ciągnącego roztopionego sera z pewnością zainteresuje nowiutki Melt w Hali Gwardii. Po sukcesach katowickiego Królestwa, właściciele postanowili otworzyć również Królestwo Wwa na Ochocie. Bocca Bar to z kolei propozycja dla zapracowanych w warszawskim Modorze. Dla wszystkich spragnionych azjatyckich pierożków na parze, na Bielanach otworzył się Bao Bao Pierogi na Parze. Fani pizzy na Dolnym Mokotowie również mają dla siebie nowe miejsce – przy Bluszczańskiej otworzyło się I LIKE PIZZA

FOODIE W PODRÓŻY: Foodie podróżowało w tym tygodniu do Wrocławia, gdzie zajadało się kwiatami na talerzu w Kwiatowej i do Katowic, gdzie miało okazję wybrać z 250 rodzajów wódek serwowanych w LONGWAY Cocktail & Vodka Bar Zapraszaliśmy Was również na Terroir Budapest Forum – międzynarodowe wydarzenie poświęcone gastronomii i kulinariom, które odbywa się 30. października w Budapeszcie.

WYDARZENIA: W wybrane soboty i niedziele w sezonie zimowym Targ Śniadaniowy odbywać się będzie w Forcie Sokolnickiego. W ramach cyklu Films for Food, organizatorzy sięgnęli tym razem po największą klasykę food filmu – Ucztę Babette

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl zabrała swoich czytelników na wirtualną wizytę na Święto wina w La Rioja

Froblog.pl wracając po dłuższej przerwie podzieliła się swoim zachwytem wobec krakowskiego hiszpańskiego Euskadi,  opisywała też swoje wrażenia z futurystycznego Genesis i jego standardowej acz smacznej kuchni

Good Place Warsaw uznał, że warto mieć na oku UL przy Poznańskiej  

FoodSnob znalazł aż 20 powodów, by ponownie odwiedzić nowe Talerzyki właścicieli Bazaru Kocha przy Mokotowskiej