Warszawski półfinał S. Pellegrino Young Chef

Foodie Z 20 października 2017

18 października w Warszawie dziesięciu młodych szefów kuchni z Europy Środkowej rywalizowało ze sobą w ramach regionalnego półfinału globalnego konkursu S. Pellegrino Young Chef. Ich zadaniem było przygotowanie w ciągu pięciu godzin 10 porcji konkursowego dania poddanego następnie surowemu osądowi jury. W swojej ocenie sędziowie brali pod uwagę pięć zasad konkursu jakimi są: produkt, umiejętności, talent, piękno i przekaz. Wszystkie z nich muszą zostać wyeksponowane w konkursowym daniu. Wśród półfinalistów było aż czterech Polaków – Miłosz Grabowski (Pod Różą, Kraków), Jan Kiliański (Główna Osobowa, Gdynia), Marcin Popielarz (Biały Królik, Gdynia) i Łukasz Wącirz (Avocado, Poznań).

W warszawskim półfinale zwyciężył MARCIN POPIELARZ z gdyńskiej restauracji Biały Królik i w maju przyszłego roku weźmie udział w finale konkursu w Mediolanie. Gratulujemy i już trzymamy kciuki za finał!

Źródło zdjęcia: materiały prasowe organizatora konkursu