Foodie Week: Kura, Worek Kości i Café Crystal

Foodie Z 20 listopada 2017

NOWE MIEJSCE: Koreańskich lodów Bingsu można spróbować w Café Crystal przy Nowogrodzkiej. Worek Kości – połączenie kawiarni, księgarni i baru – został otwarty w lokalu po Północ Południe niedaleko placu Unii Lubelskiej. W Wilanowie działa cukiernia Z cukrem albo wcale serwująca słodycze bez cukru. Przy Koszykowej pojawił się tex-mex bar Tio Malo. Na Muranowie otworzył się barek Kura Buffalo Wings zgodnie z nazwą specjalizujący się w skrzydełkach z kurczaka.  Otto Pompieri to przestronna włoska restauracja z widokiem na plac Bankowy.

WYDARZENIE: W Pałacu Kultury i Nauki można było spróbować pierogów z różnych krajów na Festiwalu Pierogów Świata. Dzisiaj w Winosferze w ramach Dnia Tokaju można uczestniczyć w degustacji win 25 producentów z tego regionu.

ZAMKNIĘCIE: Po niecałym roku zamknęła się Trattoria Tavola na rogu Sienkiewicza i Jasnej.

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica po relacji z trzygwiazdkowej restauracji zeszła na ziemię i odwiedziła swojsko brzmiący Schabowy na Obrzeżnej gdzie zachwycała się szczawiową, flakami i schabowym z warmińskiej Mangalicy.

Ale Meksyk podsumowali, że Talerzyki to rewelacyjne miejsce na szybki lunch czy spotkanie z przyjaciółmi.

Krytyka Kulinarna podrzuciła lokalizacje 5 piekarni gruzińskich

Good Place Warsaw ocenił, że Między Bułkami to dwa piętra przyjemności, wyspecjalizowane w kuchni amerykańskiej.