26. Finał WOŚP – jak mogą wesprzeć go foodies?

Foodie Z 12 stycznia 2018

Niedziela 14 stycznia do dzień finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Orkiestra zagra po raz 26. a tym razem celem jest pozyskanie środków „dla wyrównania szans w leczeniu noworodków”. Jeśli zastanawiacie się jak można połączyć wsparcie dla WOŚP z Waszymi zainteresowaniami kulinarno-restauracyjnych to spośród licznych aukcji internetowych wybraliśmy takie, które są związane z szeroko rozumianą warszawską gastronomią. Jeśli pominęliśmy jakąś warszawską akcję gastro czy aukcję związaną z restauracjami czy szefami kuchni wspierającymi Orkiestrę, to dajcie znać w komentarzach – listę będziemy starali się aktualizować na bieżąco!

Źródło grafiki: Facebook / Fanpage Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

 

 

Akcje wspierające WOŚP

Florentin, ul. Smolna 40 – przekaże 10% niedzielnego utargu na na WOŚP a każdy zmarznięty wolontariusz może tego dnia napić się tutaj ciepłej kawy lub herbaty.

Klub Prawnika, ul. Wronia 45 – w dniu finału od 11.00 – 16.00 każdy wolontariusz z identyfikatorem otrzyma darmowy obiad (pomidorowa z makaronem lub ziemniaki i barszcz czerwony, gorąca herbata, wodę z cytryną i miętą, słodycze)

Krowarzywa, ul. Hoża 29/31, ul. Marszałkowska 27/35 – w dniu finału dla wolontariuszy z identyfikatorami darmowy gorący napój (herbata lub napar imbirowy) oraz 50% rabatu na wszystkie produkty z menu.

Coffeedesk, ul. Wilcza 42 – w dniu finału bezpłatna kawa dla wolontariuszy z identyfikatorami

Klub Szefów Kuchni – podczas finału pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie Szefowie ugotują ponad 4000 litrów zupy pomidorowej z warzywami i wołowiną

 

Wydarzenia specjalne

Ambasada Francjikolacja Goût de France z Ambasadorem Francji, Pierre’em Levy w jego rezydencji

Dzień Dobry TVNwspólne gotowanie z Darią Ładochą w studiu Dzień Dobry TVN

 

Warsztaty kulinarne – aukcje

Akademia Inspiracji MAKROjednodniowe warsztaty kulinarne x 3

CookUpkurs gotowania z Robertem Makłowiczem

Cook Storywarsztaty kulinarne i kolacja z Jakubem Bottą – Beef Story

Muffia Bakeryindywidualny warsztat chlebowy z Moniką Walecką

Akademia tortownia.plpięciodniowe szkolenie „Torty artystyczne – autorska pracownia”

Little Chefwarsztaty kulinarne dla dzieci

 

Lunche i kolacje w warszawskich restauracjach – aukcje

Restauracja Akademiakolacje ze znanymi ludźmi m.in. z Gosią Baczyńską, Natalią Siwiec, Rafałem Maserakiem

Tel Avivkolacja dla czterech osób

Woda Ognistawarsztaty cocktailowe + kolacja dla dwóch osób

Restauracja SIkolacja z Krzysztofem „Diablo” Włodarczykiem

Benihanakolacja dla dwóch osób z pokazem teppanyaki

Wegegurukolacja z Joanną Brodzik i Włodkiem Dembowskim

Mechkolacja dla dwóch osób z butelką wina x 2

Zachodni Brzegkolacja z butelką wina

Youmiko Vegan Sushi – menu degustacyjne dla 4 osób

Thaistykolacja dla 2 osób przyrządzona przez szefową kuchni Chanunkan Duangkumma

 

Kolacje przygotowywane w Warszawie przez szefów kuchni – aukcje

Tomasz Jakubiakvoucher na 2 osobową kolację w Jakubiak House

Andrzej Andrzejczakkolacja z MEATOLOGIĄ dla 6 osób u Was w domu

Mateusz Gesslerobraz i 12 godzin spędzonych wspólnie na zakupach do restauracji, wspólnym gotowaniu i kolacji

Hotel Mariottweekend w hotelu Mariott – m.in. wspólne przygotowanie kolacji z Szymonem Czerwińskim (półfinalistą programu MasterChef) oraz Pawłem Kałuskim (Szefem Kuchni hotelu Marriott)

Karol Okrasakolacja dla dwóch osób przygotowana przez Karola Okrasę w restauracji Platter by Karol Okrasa

Adam Chrząstowskikolacja degustacyjna dla dwóch osób w Ed Red przygotowana przez Adama Chrząstowskiego wraz z winami wyselekcjonowanymi przez Adama Pawłowskiego

 

Vouchery do warszawskich restauracji – aukcje

Krowarzywa10 kuponów na darmowego vegan burgera

Restauracja StreetVouchery o wartości 100 zł