Foodie Week: Słony Karmel, Night Burger i Miedziany Szynk

Foodie F 22 stycznia 2018

NOWE MIEJSCA: Bielany mają od niedawna nową kawiarnię Słony Karmel. Na Targówku powstała cukiernia i kawiarni Doux. Prosta Pasta – to nazwa nowej sieci włoskich lokali. Pierwszy powstał przy Drawskiej, drugi przy Słowackiego, w planach jest Woronicza. Jest nowe miejsce z kuchnią polską – na Pradze otworzyła się Restauracja Jagiellońska. Jest też nowe miejsce z kuchnią warszawską – przy Puławskiej powstał Miedziany Szynk. Dla głodnych nocą otworzył się natomiast Night Burger  przy Łukomskiej na Pradze.

FOODIE W PODRÓŻY: Z interesujących miejsc poza Warszawą, opisywaliśmy w tym tygodniu Pastificio – sklep i bistro z pastą w roli głównej w Gdańsku. Ma plany bycia siecią!

WYDARZENIA: W sobotę Fat White odbywało się Tradycyjne pączkowanie z There She Cooks czyli pop up Moniki Waleckiej.  

KONKURS: Przypominamy o naszym konkursie z okazji pierwszych urodzin Ruza Roza. Mamy aż 400 zaproszeń do rozdania na Bałkańską Ucztę. Weźcie udział pod tym wpisem lub na Facebooku.

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl zajadała się kalmarami i krewetkami w przeniesionej niedawno na Burakowską hiszpańskiej restauracji La Iberica

Głodna Daga wybrała 10 wspaniałych gastronomii w 2017 roku.   

Good Place Warsaw napisał o Banjaluce pierwszy raz po 15 latach istnienia miejsca.

Krytyka Kulinarna wybrała Top 10 2017 roku, w którym umieściła jedynie 2 miejsca z Warszawy

Pyza Made in Poland w poszukiwaniu wietnamskich smaków odwiedziła UKIM