Foodie Week: Lubię Placki, Taco Libre i Kromki Bistro

Foodie F 19 lutego 2018

HIT TYGODNIA: Zdecydowanie najwięcej zainteresowania w zeszłym tygodniu wzbudziło nowe miejsce poświęcone plackom Lubię Placki przy Obrzeżnej.

NOWE MIEJSCA: Piąty pod tą marką i drugi w Warszawie Cocktail Bar Max & Dom Whisky otworzył się przy Nowym Świecie. Z widokiem na Wisłę i kuchnią międzynarodową Marcina Korcza na Powiślu powstała restauracja Po Wiśle. Muranów ma nowe Kromki Bistro – w menu znajdziemy tu domową białą kiełbasę, dorsza Skrei, są też pozycje dla wegan i wegetarian. Na Bielanach przy CrossFit Elektromoc otworzyło się miejsce z pasją i energią Kubek i Micha. Miłośnicy kuchni meksykańskiej mają do dyspozycji kolejne miejsce – swoją stacjonarną lokalizację przy Kłobuckiej powołał do życia food truck Taco Libre.

ZAMKNIĘCIA: Krucza niestety po raz kolejny okazała się pechowa. Po dwóch latach zamknął się tam Lazy Dog

WYDARZENIA: Tymczasem FILMS FOR FOOD oraz Kino Muranów zorganizowały w sobotę kolejny pokaz kina kulinarnego, a jednocześnie pierwszy film fabularny w tym cyklu Jestem Miłością z Tildą Swinton. Pokazowi jak zwykle towarzyszyła dyskusja, a także degustacja win i pop-up chlebowy Moniki Waleckiej.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl relacjonowała gastrotrendy i innowacje przedstawiane na kongresie Madrid Fusion w Madrycie. Odwiedziła również Tang Hotpot – chińskie gorące kociołki w Wilanowie.

FoodSnob relacjonował wyniki Best Of Warsaw – corocznego plebiscytu magazynu Warsaw Insider, gdzie zasiadał w jury.

Good Place Warsaw odwiedził Rabarbar przy Radnej na Powiślu, gdzie zjadł dobrze, zdrowo i smacznie.

Krytyk Kulinarny wybrał się na śniadanie do ukraińskiej restauracji Kanapa na Mokotowie

Krytyka Kulinarna odkryła mały barek Full Falafel przy Niepodległości, gdzie sprawdzała jak dobry może być falafel

Taste Away bardzo się najedli na śniadaniu towarzysko-biznesowym w Krem.

Madame Edith odwiedziła Tang Hotpot gdzie można dobrze zjeść, a z obsługą komunikować się po angielsku lub chińsku.