Foodie Week: Arigator, Parnik Wilanów i MaxWok

Foodie F 5 marca 2018

NOWE MIEJSCA: Przy Pięknej, drzwi w drzwi z La Sirena, powstał nowy Arigator Ramen Shop – bar z ramenami. Również w azjatyckim klimacie otworzył się przy zbiegu Wału Miedzeszyńskiego i Traktu Lubelskiego MaxWok z daniami z woka. Jeszcze inny rodzaj azjatyckiego jedzenia proponuje Parnik Wilanów – to siódma już lokalizacja sieci chińskich pierożków dim sum. Swoją czwartą lokalizację otworzyło Bułkę przez Bibułkę, tym razem na Saskiej Kępie. Konstancin Jeziorna ma nowe eleganckie miejsce z kuchnią międzynarodową – Rastaurację Karczoch. Przy Puławskiej otworzyła się Moko – tuff 2.0 – młodsza siostra kawiarnia mokotowskiej kawiarni z Alei Niepodległości.

OTWARCIE WKRÓTCE: Długo oczekiwana informacja o nowej lokalizacji Opasłego Tomu ujrzała wreszcie światło dzienne. Miejsce otworzy się wkrótce przy Wierzbowej 9.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl pisała o gastrotrendach i innowacjach przedstawianych na Madrid Fusion

FoodSnob wybrał się do DOBODO przy Foksal, gdzie doświadczył „fine diningu z morderczą molekułą”.

Głodna Daga zjadła lunch w Concept 13, poszła na kuchnię i podziękowała całemu zespołowi