Goût de France / Good France

3300 restauracji w 150 krajach

WYDARZENIE

21 Marzec, 2018
Więcej szczegółów:

Warszawskie restauracje w Goût de France 2018

Foodie Z 8 marca 2018

W tym roku „Goût de France / Good France” będzie organizowane już po raz czwarty. To akcja organizowana od 2015 przez francuskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych mająca za cel promocję francuskiej kuchni. 21 marca na całym świecie ponad 3300 restauracji przygotuje specjalne menu degustacyjne inspirowane kuchnią francuską. W Polsce swój udział zgłosiło 130 restauracji co oznacza, że w naszym kraju jest największa liczba – poza samą Francją – lokali aktywnie uczestniczących w święcie francuskich dań. Każdy szef kuchni zaproponuje swoje autorskie menu, ale zgodnie z zasadami „Goût de France / Good France” ma ono być świadectwem kuchni, w której stosuje się mniej tłuszczu, cukru i soli, w dbałości o zdrowe żywienie i o środowisko naturalne.

Poniżej publikujemy listę 19 warszawskich restauracji, które zgłosiły swoje uczestnictwo. Jeśli chcecie się zapoznać ze szczegółami dotyczącymi kolacji proponowanej tego dnia w warszawskich restauracjach – kliknijcie w link prowadzący na stronę internetową Ambasady Francji poświęconą wydarzeniu.  Szczegóły dotyczące poszczególnych restauracji możecie również sprawdzić na stronie internetowej Good France, ale zwróćcie uwagę że wyszukiwarka uwzględnia miasto Warszawa oraz Warsaw i w każdym są inne restauracje 😉 .

 

ArtBistro, ul. Stalowa 52, szef kuchni: Dariusz Tomczyk
Cena menu Goût de France/Good France: 160 zł / z winem 235 zł

Bistro de Paris, pl. Piłsudskiego 9, szef kuchni: Michel Moran
Cena menu Goût de France/Good France: 195 zł / + opcjonalnie selekcja win: 75 zł

BistroZ, ul. Ząbkowska 12, szef kuchni: Michał Janisz
Cena menu Goût de France/Good France: 129 zł

Dom, ul. Mierosławskiego 12, szef kuchni: Artur Rolek

Elixir by Dom Wódki, Plac Teatralny, ul. Wierzbowa 9/11, szef kuchni: Michał Szcześniak
Cena menu Goût de France/Good France: 195 zł

Genesis, pl. Europejski 5, szef kuchni: Paweł Kibart
Cena menu Goût de France/Good France: 220 zł

Krasnodwór, ul. Kocjana 70, szef kuchni: Marcin Soból
Cena menu Goût de France/Good France: 150 zł

La Brasserie Moderne, ul. Królewska 11, szef kuchni: Maciej Majewski
Cena menu Goût de France/Good France: 375 zł (z pakietem win)

Nobu Nowy Świat, ul. Nowy Świat 66, szef kuchni: Marcin Przytuła
Cena menu Goût de France/Good France: 149 zł

Novo 2 (Novotel Centrum), ul. Marszałkowska 94/98, szef kuchni: Jakub Emanuel Malec
Cena menu Goût de France/Good France: 95 zł

Restauracja Brasserie w Selgros Cash&Carry Warszawa-Piaseczno, ul. Puławska 58, Mysiadło, szef kuchni: Adam Zwierzyński
Cena menu Goût de France/Good France: 70 zł

Restauracja Fontanna, ul. Rybaki 3, szef kuchni: Marcin Gliwiak
Cena menu Goût de France/Good France: 150 zł

Restauracja LIF, al. Niepodległości 80, szef kuchni: Piotr Ceranowicz
Cena menu Goût de France/Good France: 135 zł

Rozbrat 20, ul. Rozbrat 20, szef kuchni: Bartosz Szymczak
Cena menu Goût de France/Good France: 159 zł

Saint Jacques, ul. Świętokrzyska 34, szef kuchni: Jakub Towarek
Cena menu Goût de France/Good France: 109 zł

Smaki Warszawy, ul. Żurawia 47/49, szef kuchni: Mateusz Sumiński
Cena menu Goût de France/Good France: 165 zł

Superiore, ul. Piękna 28/34, szef kuchni: Tomasz Kapturkiewicz
Cena menu Goût de France/Good France: 150 zł

Winestone, ul. Złota 48/54, szef kuchni: Marek Niemiec

Winosfera, ul. Chłodna 31, szef kuchni: Bartłomiej Brzuska
Cena menu Goût de France/Good France: 169 zł

 

 

 

.