Taverna Patris

ul.Wał Miedzeszyński 407Praga Południe, Warszawa
tel: 22 357 11 11

restauracja

Więcej szczegółów:

Meat the Greek, czyli wielka grecka mięsna uczta

Foodie R 6 kwietnia 2018

Grecka restauracja Taverna Patris, zlokalizowana przy Wale Miedzeszyńskim jak co roku zaprasza na wiosenny festiwal dań mięsnych Meat the Greek. Podczas festiwalu, który potrwa od 5 do 29 kwietnia będziemy mogli doświadczyć na własnym podniebieniu jak Grecy przyrządzają i przyprawiają mięso, a także przekonać się, że dania mięsne pochodzące znad Morza Egejskiego to nie tylko znana u nas mussaka albo popularny gyros.

Meat the Greek to okazja do spróbowania mniej znanych i rzadziej serwowanych w Polsce greckich dań z jagnięciny, koźliny, cielęciny czy wołowiny takich jak: koźlina duszona w sosie z cytryn z karczochami (56 zł), tradycyjne stifado z cielęciny w sosie pomidorowo-cynamonowym z szalotkami (42 zł), suvlaki jagnięce (46 zł), lukanika arnisia me briami (grillowane kiełbaski jagnięce z pieczonymi warzywami – 34 zł), czy kotleciki jagnięce z kostką z pieczoną okrą i cukinią (59 zł).

Artykuł powstał we współpracy z restauracją Taverna Patris. Źródło zdjęć: Taverna Patris