Supperlardo

ul. Chmielna 13aŚródmieście, Warszawa

piekarnia, restauracja

Więcej szczegółów:

Supperlardo – nowe miejsce Mąki i Wody

Foodie F 24 maja 2018

Supperlardo to nowe, choć zapowiadane już od dwóch lat, miejsce właścicieli Mąki i Wody. Otworzyło się na początku tygodnia i mieści się obok Mąki i Wody, po wejściu do przez bramę przy Chmielnej. Szefem kuchni jest Paweł Fabiś. Supperlardo ma w podtytule „cured Warsaw”. Lokal specjalizuje się w wędlinach własnego wyrobu i w pieczywie własnego wypieku. W pierwszym menu znalazły się kanapki (m.in. ciabatta z wieprzowym pastrami, łopatką wieprzową, czerwoną kapustą i musztardą; bułka ziemniaczana z parówką wieprzową, sosem bolońskim, parmezanem i orzechem laskowym), a także dania (m.in. ćwiartka kurczaka z ognia z sałatą rzymską; bucatini żytnie z jagnięcym ragu). Dostępne są także robione i sezonowane na miejscu wędliny ze świń rasy Puławska i Mangalica (schab, karkówka, słonina…) i pieczone na miejscu chleby na zakwasie z ekologicznej mąki (orkiszowy, żytni, razowy, ciabatta). Supperlardo czynne jest wyłącznie od poniedziałku do piątku w godzinach 11-16.

RECENZJE BLOGERÓW

Restaurantica.pl (by Foodie R) – sierpień 2018

Nakarmiona Starecka – czerwiec 2018

Maciej Je – sierpień 2018

Tasteaway – lipiec 2018

Wariacje Restauracje – lipiec 2018

Zdjęcie: Supperlardo Instagram