Europejski Grill

Krakowskie Przedmieście 13Śródmieście, Warszawa
tel: 22 255 95 95

restauracja

Więcej szczegółów:

Europejski Grill – restauracja Hotelu Raffles Europejski

Foodie F 3 czerwca 2018

Europejski Grill to restauracja hotelowa otwarta w piątek w hotelu Raffles Europejski, który po latach remontu i przebudowy przyjął pierwszych gości kilka dni temu. Restauracja serwuje śniadania, lunche i kolacje. Executive chefem jest tu Beñat Alonso, szef kuchni pracujący wcześniej w luksusowych hotelach (m.in. The Berkeley w Londynie, Hotel Windsor w Australii), head szefem jest Witek Iwański (wcześniej Aruana w hotelu Narvill w Serocku). Pierwsze menu restauracji jest krótkie i obejmuje 6 dań na początek (m.in. jesiotra wędzonego na zimno, żurek z ozorkiem cielęcym, czy chłodnik migdałowy z wędzonym zielonym pomidorem), dania z grilla opalanego węglem drzewnym z lądu, morza i ogrodu (m.in. żeberka jagnięce, łososia szkockiego i białe szparagi), a także kawior Oscietra i Siberian w porcjach po 50gr oraz desery (m.in. lody z brązowego masła, czekoladę Caramelia). Całe menu znaleźć można tutaj.