Foodie Week: Stan Surowy, Il Peperoncino i Tutti Colori

Foodie Z 9 lipca 2018

NOWE MIEJSCE: Przy Szaserów otworzyła się włoska restauracja Il Peperoncino. Na Brzeskiej możemy teraz spróbować toskańskich lodów w lodziarni Pallone. Przy Burakowskiej możemy wybierać spośród trzydziestu rodzajów pizzy w Tutti Colori. Na Woli powstał niewielki lokal specjalizujący się w słodkich i wytrawnych tartach – TartaShop. Wawer wzbogacił się o Stan Surowy Gastropub, w którym zjemy sushi i inne specjały kuchni azjatyckiej.

ZAMKNIĘCIE: Po ponad 22 latach nieprzerwanego działania, hektolitrach nalanej margarity i tysiącach zaserwowanych burrito i quesadillas zamknęła się mokotowska restauracja Blue Cactus.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica poczuła odświeżający powiew na Marszałkowskiej w  otwartym niedawno The Cool Cat TR.

Na Ostrzu Języka w ramach cheat day udała się do baru Kura na Nowolipkach.

Krytyka Kulinarna okrzyknęła Warszawski Sznyt prawdopodobnie jedyną restauracją na Starym Mieście, w którym warto zjeść.

Tasteaway niebezpiecznie najedli się w Superlardo

Good Place Warsaw zjadł pizzę i schabowego w Spokojnej 15 , pozwolił sobie też na małe odkrycia w Le Cedre Lounge.

Ale Meksyk zrobił rundkę po warszawskich barach wybierając 6 najbardziej klimatycznych. 

Kulinarnie Niepoważni w ramach przygotowania do urlopu na Bałkanach wybrali się do restauracji Na Bałkany.

Wariacje restauracje wraz z innymi blogerami próbowała nowego menu w Znajomi Znajomych.

Warszawski Smak odwiedziła restaurację Pasadena na placu Grzybowskim i wyszła stamtąd w bardzo dobrym humorze.

Głodna zdradziła listę swoich ulubionych  stoisk w Hali Mirowskiej.