Drukarnia to nowa restauracja na Pradze Południe powstała w budynku dawnej Drukarni Naukowo-Technicznej na ulicy Mińskiej. Koegzystuje dużej postindustrialnej przestrzeni wspólnie z Dzienną (z tzw. kuchnią uliczną) i klubem, gdzie mają odbywać się różne imprezy. Krótkie menu Drukarni przygotowane przez szefa kuchni, Marcina Molika, zawiera kilkanaście pozycji podzielonych na przekąski, sałaty i pasty, dania główne i desery. W aktualnej karcie na przystawkę możemy tu zamówić m.in. zupę z ogonów, ozór cielęcy z burakiem, śmietaną i chrzanem albo ośmiornicę z ziemniakiem i majonezem chorizo. Większy głód można zaspokoić m.in. makaronem z krewetkami i chorizo, risotto z pesto i owocami morza, perliczką z musem z marchwi, bon-bon i jarmużem albo policzkiem wołowym z puree z groszku z sosem demi-glace i warzywami.
RECENZJE BLOGERÓW (1):
Restaurantica by Foodie R (Kwiecień 2017)