Foodie Week: Veganda, emisja akcji Ed Red i nowy Opasły Tom

Foodie F 3 grudnia 2018

NOWE MIEJSCA: Nowe miejsce na Wilanowie – Anna Lewandowska otworzyła tam swoją pierwszą kawiarnię pod marką Food by Ann Healthy Store. DOM SKLEP to nowe miejsce właścicieli słynnego żoliborskiego DOMu. Jest sklepem i kawiarnią w jednym. Nowa wegańska miejscówka Veganda powstała przy Placu Zbawiciela. Jest też nowość w Hali Koszyki – Nikos Greek Gyros – to nowe greckie miejsce.

PRODUKT: Jest już oferujący liczne zniżki do restauracji nowy przewodnik Go Out 2019 wraz ze specjalną ofertą z Warsaw Foodie. Na rynku pojawiła się także nowa książka o polskiej kuchni autorstwa prof. Jarosława Dumanowskiego i dziennikarki kulinarnej Magdaleny Kasprzyk-Chevriaux Kapłony i szczeżuje. Opowieści o zapomnianej kuchni polskiej.

NOWA ODSŁONA: Po miesiącach oczekiwań w tym tygodniu otworzył się nowy, o wiele większy i bardzo designerski Opasły Tom przy Wierzbowej.

WYDARZENIE: Znana z Krakowa i Warszawy restauracja Ed Red we współpracy z platformą crowdfundingu udziałowego beesfund.com rozpoczęła niedawno emisję akcji restauracji. Można więc zostać jej współwłaścicielem. 9 nowych lokali pod jednym dachem to z kolei otwarcie nowej przestrzeni gastronomicznej na Mokotowie pod nazwą Postępu 5.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl odwiedzając Tagine Streetfood Bar dywagowała czy może by tak się wybrać do Maroka

Na Ostrzu Języka w KHUK zjadła dania o kuszącym wyglądzie, ale smakach pozostawiających wiele do życzenia.

Taste Away odkryli Chiny w Mordorze w My Food China

Głodna Dorota również w temacie chińskiego jedzenia w Mordorze polecała Chef Panda  

Good Place Warsaw został uwiedziony przez carbonarę w Posypane, a w To To Eataliano zjadł włoski comfort food.

Kulinarnie Niepoważni odnaleźli Włocha zagubionego w Polsce w Łomiankach w Trattorii Oro di Napoli

Warszawski Smak z kolei odkryli znakomitą pizzę na Grochowie w Piselli

AleMeksyk odkryli „mięsną poezję smaków” w Parmizzano’s w hotelu Marriott