Foodie Week

Foodie Week: La Lucy, Mr Wrap, Śródmieście Południowe

Foodie R 21 stycznia 2019

NOWE MIEJSCA: La Lucy to nowe miejsce na śniadania serwowane już od 7:30 rano i naleśniki na słodko i słono otwarte niedawno przy Pereca na Woli. Przy Metro Politechnika otworzył się Polny Bar Mleczny z daniami kuchni polskiej w przystępnych cenach. W Mr Wrap, który powstał niedawno przy Poznańskiej zjemy wrapy inspirowane kuchniami świata. Przy Koszykowej otworzyła się nowa restauracja z kuchnią południową – Śródmieście Południowe. 

PRODUKT: W księgarniach w zeszłym tygodniu pojawiła się debiutancka książka Jagny Niedzielskiej – Bez Resztek poświęcona tematowi niemarnowania.

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl wspominała swoją kulinarną podróż po Kefalonii szlakiem lokalnych producentów wina, oliwy i przetworów.

Madame Edith podczas wizyty w India King na Ursynowie  poczuła się jakby siedziała przy stole na Półwyspie Indyjskim.

Na Ostrzu Języka wybrała 10 ulubionych miejsc z jedzeniem na Saskiej Kępie.

Good Place Warsaw odbyli słodką rozmowę w Oh My Goji.

Kulinarnie Niepoważni przenieśli się na chwilę w lata 50-te podziwiając klimat, kompot i pierogi w Skamiejce. 

Foodie Week