Parnik

Marta Glinka 2 stycznia 2014

Przy ulicy Wolskiej od niedawna działa nowy bar z chińską kuchnią – Parnik. Gotują tu Chińczycy, kucharze z prowincji Heilongjiang. Specjalnością lokalu są oryginalne chińskie pierogi na parze dim sum w różnych kształtach i z różnymi nadzieniami np.ze szpinakiem i serem, z wołowiną, wieprzowiną czy  krewetkami. W menu znajdziemy także domowe kimchi oraz zupy np. pikantno-kwaśną, won ton czy miso.

Parnik

źródło: Facebook Parnik

 

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Wolska 50a, Warszawa

Godziny otwarcia: codziennie 11:00-21:00

Telefon: 881 505 999

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: chińska

Średnie ceny: do 20 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Wola


Pokaż warsaw foodie na większej mapie

4 odpowiedzi na “Parnik”

  1. Jeffrey napisał(a):

    Yes, Parnik is great! Warmly, even hot!! 🙂 very kind, very funny, very…romantic ( depend on;-) ), and very very very…… :-))). Haha, cheers!!!

  2. Jeffrey napisał(a):

    The boss of Parnik is a great eater who built up Hanna Sushi in Poland. This is his new project and he hopes to bring some really good food and really cheap!

  3. JJ napisał(a):

    Jest parno i pysznie 🙂 Fantastyczne miejsce

  4. Ola napisał(a):

    Cu-dow-nie! Polecam w 100%!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *