Warsaw Foodie czyli wszystko co chcesz wiedzieć o jedzeniu w Warszawie. Piszemy o nowych miejscach, wydarzeniach kulinarnych, o wszystkim co ma związek z jedzeniem poza domem. Jeśli chcesz być na bieżąco i zawsze wiedzieć gdzie pójść na śniadanie, lunch, kolację czy po prostu na wino, to miejsce dla Ciebie.
Warsaw Foodie to serwis informacyjny o kulinarnych sekretach stolicy. Znajdujemy nowe miejsca, odkrywamy te zapomniane, docieramy tam gdzie jeszcze inni nie byli. Piszemy o nowych czy sezonowych menu, wiemy gdzie można zjeść w sezonie dania ze szparagami, kurkami czy truskawkami. Nie piszemy tu recenzji restauracji, ale linkujemy do ciekawych według nas (w tym naszych) recenzji w Internecie.
Warsaw Foodie prowadzą:
Marta Glinka
Autorka Restaurantica.pl, bloga o restauracjach i kulinarnych podróżach po świecie. Prowadzi jednego z najpopularniejszych blogów o restauracjach w Polsce. Miłośniczka dobrego jedzenia od 2007 roku odwiedza i recenzuje restauracje i kawiarnie. Członek jury konkursów na najlepsze restauracje – Knajpa Roku 2013 i 2016 gazety CJG i Best of Warsaw 2012-2016 magazynu Warsaw Insider. Członek jury konkursu na najlepszy produkt Targów REGIONALIA 2016. Absolwentka studiów podyplomowych Food Studies na SWPS. Zawodowo doradza firmom z sektora food & beverage & horeca w tworzeniu strategii marketingowych. Jest ekspertem w dziedzinie trendów kulinarnych.
Joanna Mróz
Autorka Froblog.pl, bloga z niezależnymi opiniami o restauracjach, relacjami z kulinarnych podróży i wydarzeń. Froblog opiniuje restauracje od dziewięciu lat, od lipca 2016 roku w 20-punktowej skali wg autorskiego systemu oceny restauracji. Autorka zwykle odwiedza kilka miejsc tygodniowo. Opisuje wybrane. Współpracuje ze Stołeczną Gazetą Wyborczą, kwartalnikiem USTA i miesięcznikiem Food Service. Członek jury konkursu Warszawska Pyza 2014 Gazety CJG, Best of Warsaw 2012-2016 magazynu Warsaw Insider.
Wybieracie się do Krakowa?
Od września 2018 zapraszamy także nasz siostrzany portal – Krakow Foodie – portal o jedzeniu w Krakowie prowadzony przez ekipę Jedling.