Akademia Smaków Ryszarda Majewskiego

Marta Glinka 12 lutego 2014

Ryszard Majewski, wieloletni szef kuchni restauracji Blue Cactus oraz Maria  Romańska, autorka bloga Figa S – makiem otworzyli niedawno bistro przy Czapelskiej w okolicy Ronda Wiatraczna. Bistro działa pod szyldem Akademii Smaków Ryszarda Majewskiego, która do tej pory funkcjonowała w innej lokalizacji i skoncentrowana była na warsztatach gotowania.  Bistro działa od poniedziałku do soboty, w niedziele można tam zorganizować imprezy zamknięte. Lokal serwuje dania kuchni międzynarodowej. W menu znajdziemy m.in. przekąski takie jak quesadille, tarty, kanapki, sałatki, są także codziennie inne zupy, a na większy głód szef kuchni przygotuje łososia zapiekanego na muszlach St. Jacka czy kurczaka cytrynowego z warzywami. Akademia będzie kontynuowała również swoją dotychczasową działalność organizując lekcje  gotowania i catering dla osób indywidualnych i firm.

Akademia Smaków Ryszarda Majewskiego

źródło: materiały prasowe

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Czapelska 23, Warszawa

Telefon: 600 370 688

Godziny otwarcia:  pon.-sob. 12:00-20:00, niedziela możliwość zarezerwowania na imprezy zamknięte

Strona internetowa: Facebook, akademiasmakow.com

Rodzaj kuchni: międzynarodowa

Średnie ceny:  20-30 zł za danie główne

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Praga Południe


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

2 odpowiedzi na “Akademia Smaków Ryszarda Majewskiego”

  1. hania-kasia napisał(a):

    Szkoda, że dopiero dziś przeczytałam tę informację, bo byłam wczoraj w okolicy Ronda Wiatraczna i szukałam miejsca na lunch. Może innym razem przetestuję to miejsce.

  2. Hanna napisał(a):

    Nigdy się nie zawiodłam, pyszne zupy i wszystko, bistro przeniosło się do większego lokalu obok.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *