W lipcu na Bielanach przy ulicy Hajoty powstało nowe meksykańskie miejsce – Koński Ząb Taco. Za nową taquerią stoi Paweł Fabiś – właściciel włoskich lokali w Warszawie – Mąka i Woda i Kwadratowy Pies, a także Benjamin Miller, który jest współtwórcą meksykańskiego lokalu w Filadelfii – South Philly Barbacoa. Koński Ząb Taco specjalizuje się w tacosach, które zamówimy tu w kilku różnych odsłonach: beef (wołowina), pancita (wieprzowina i podroby jagnięce), campechano (miks różnych mięs) i vegan (z warzywami od Majlertów). Tortille do tacosów – kukurydziane – robione są na miejscu, a tacosy mięsne lub wegańskie możemy zjeść z różnymi dodatkami i sosami, które wybieramy i nakładamy sobie sami. Zamówimy tu także quesadillę z serem i zupę – consome mięsne lub wegańskie. Lokal działa tylko w weekendy.
53038

bar, restauracja
Więcej szczegółów: