Latem przy ulicy Żurawiej otworzyła się nowa włoska restauracja – Amanti. Lokal specjalizuje się w ręcznie robionych makaronach i w tradycyjnych pizzach neapolitańskich w stylu canotto z puszystym ciastem, pieczonych w piecu Moretti Forni. Zamówimy tu takie dania jak spaghetti ragu, zielone tagliatelle z bazyliowym pesto, ravioli z ricottą i kaczką, tagliatelle z polędwicą wołową i pastą truflową, a także pizzę z ndują, mortadellą, spianatą czy szynką cotto. Zjemy tu także dania mięsne i rybne np. pulpeciki w sosie pomidorowym, polędwicę wołową, polędwicę z dorsza czy grillowane krewetki tygrysie. W sobotnie i niedzielne poranki restauracja zaprasza na śniadania. W porannym menu znajdziemy brioszkę z mozarellą i pomidorami, z cytrynową ricottą czy z awokado i wędzonym łososiem, jajecznicę, rogal pizzę z szynką parmeńską, polędwicą wołową czy mozarellą i pesto.
53294






