Brut Restobar

ul. Koszykowa 63Śródmieście, Warszawa
tel: 576 022 055

restauracja

Więcej szczegółów:

Brut Restobar – nowe miejsce z sezonową kuchnią autorską w Hali Koszyki

Marta Glinka 16 października 2025

W lipcu w Hali Koszyki otworzył się Brut Restobar. To nowe miejsce  Katarzyny Błońskiej i Tomasza Czudowskiego – właścicieli  Ale Wino, Muzealna i Cafe Pląs. Szefem kuchni restauracji jest Jan Kiliański, który proponuje autorską kuchnię sezonową. W karcie znajdziemy takie dania jak smażone grzyby, z jajkiem i chilli, wołowinę z bao i shoyu, pierś z kaczki z rokitnikiem i dynią makaronową, czy domową kiełbasę, miso i brukselkę. Codziennie od 10 możemy wpaść tu na śniadanie. Na poranne menu składają się takie dania jak kluski leniwe z pistacją i śliwką, congee z  jajkiem i olejem chilli, granola z kardamonem i miętową kruszonką czy chleb mleczny z grzybami i marynowanym żółtkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *