Oskoma to nowa poznańska restauracja Adama Adamczaka, szefa kuchni znanego wcześniej z restauracji Concordia Taste w Poznaniu, a także z 4. edycji programu telewizyjnego TopChef. Oskoma to autorskie menu szefa kuchni i przytulny, rodzinny klimat. W standardowym menu, które ma się regularnie sezonowo zmieniać znajdziemy m.in. barszcz z kiszonych buraków z pierożkami; piotrosza na puree z dyni Hokkaido z czarnym risotto i sosem homarowym; czy ravioli z cielęciną, dynią, boczniakiem mikołajkowym w sosie z foie gras i czarnej trufli. Restauracja oferuje także specjalne menu dziecięce.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: Mickiewicza 9, 60-833 Poznań
Godziny otwarcia: pon.-sob.: 09:00 – 22:00, niedz.: 10:00 – 20:00
Telefon: 728 442 165
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: autorska
Średnie ceny: dania główne 40-80zł
Klimat / Atmosfera: luźna, rodzinna