Znany z programu Top Chef Paweł Kibart otworzył swoją autorską restaurację ZEST by Kibart kilka dni temu na Ochocie. Restauracja jest dwupoziomowym lokalem, gdzie Paweł Kibart pełni rolę gospodarza – wita gości przy wejściu, a nawet obsługuje przy stolikach. Kuchnia ma charakter polski, sezonowy i autorski. Menu jest bardzo krótkie – obejmuje trzy przystawki, dwie zupy, trzy dania główne i dwa desery. Zjemy tu m.in. Tatar wołowy z olejem z lubczyku i czarnuszką, Piersi z perliczki z risotto z pęczaku z burakami i zielonymi szparagami, Filet z jesiotra z tagliatelle z białych szparagów i rabarbarem.

 Zest by Kibart Foodie

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Grójecka 70, Warszawa

Godziny otwarcia: pon. – sob.: 11:00 – 23:00, niedz.: 12:00 – 22:00

Telefon: 22 299 60 67

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: polska

Średnie ceny: danie główne 26-48zł

Klimat / Atmosfera: luźny

Dzielnica: Ochota

RECENZJE BLOGERÓW (1):

Froblog by Fooodie F (Maj 2015)