Niedawno otwarto Shabu Shabu Gorące Kociołki – pierwszą restaurację typu HOT POT w Warszawie. Hot Pot jest azjatyckim sposobem przyrządzania jedzenia. Goście wybierają rodzaj bulionu, a następnie samodzielnie wrzucają do niego wybrane dodatki (orientalne warzywa, tofu, owoce morza, mięso) i gotują na wbudowanych w stoły płytach indukcyjnych. Właściciele szczególnie polecają Hot Pot jako idealny sposób na spotkania towarzyskie, biesiady i wypady rodzinne. Miejsce nie ma jeszcze koncesji na alkohol.
Źródło: Fanpage Shabu Shabu
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: ul. Mokotowska 27, Warszawa
Godziny otwarcia: Pon – Niedz.:12:00-23:00
Telefon: 535 685 750
Strona internetowa: Facebook fanpage
Rodzaj kuchni: azjatycka
Średnie ceny: 15-20zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (3):
Froblog.pl (Sierpień 2012) by Foodie F
Nakarmiona Starecka (Sierpień 2012)
Kulinarny Przepis Na (Sierpień 2012)
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie
2 odpowiedzi na “Shabu Shabu Gorące Kociołki”
Wlasnie wrocilam z watpliwie przyjemnej wizyty w tym miejscu. O ile wybor i jakosc skladnikow nie daly wielu powodow do nazekania to obsluga oraz wyposazenie dosiegly dna w swej kategorii. Knajpa ktora przyjmuje rezerwacje dla odob z dziecmi nie posiada przewijaka. Ale to nic. Nie bylo zadnej wody w butelkach. Z 6 czy 7 piw w karcie dostepne bylo 1, a pani kelnerka nie byla w stanie powiedziec nic o winach poza tym ze sa wytrawne. Swieze skladniki podawane sa na talerzach; surowe mieso razem z warzywami wszystko taplajace sie we krwi z miesa. Brak nozy lub desek aby sobie owe skladniki przygotowac. Kontrolery kociolkow nie dzialaja prawidlowo, ich plastikowe elementy sa juz polamane.
Obsluga to kolejny rozdzial w dramacie. Pani kelnerka najwyrazniej miala zly dzien lub okres. Nie miala ochoty nam wytlumaczyc co mamy robic o po zuceniu krotkiego : ‚skladniki wrzuca sie do kociolka i juz’ znikla. Z kazdym kolejnym pytaniem lub zamowieniem wygladala na bardziej obrazona i niezadowolona. Ani razu nie uslyszelismy pytania czy wszystko jest ok i czy moze czegos potrzebujemy a w miedzy czasie nasz stolik tona pod fura brudnych talerzy i misek. Obrazona pani sprzatnela dopiero po zwroceniu kilku uwag.
Ogolnie:katastrofa.
Mimo, ze pomysl dobry to wykonanie fatalne. Obsluga do mul ponizej dna. Nie polecam straty czasu na to miejsce dopoko manager nie wezmie sie za obsluge i ktora wymaga gruntlwnego szkolenia w podstawach obslugi klienta lub po prostu wymiany nowa, bardziej zadowolona z zycia i zainterrsowana praca w knajpie.
O ciekawe, chyba się poprawiło, bo ja byłam niedawno i super. Pani kelnerka przekochana, pomocna, cierpliwa i znająca się na temacie (tematu wina nie testowałam). Ze sprzętem wszystko grało. Składniki nie wymagały krojenia, mięso z warzywami przed ugotowaniem na talerzu to nie problem, gdyż wszystko wrzucamy do wrzątku a jemy z innego talerza, a żadnej krwi nie było 😉