Tel-Aviv DeliCafe jest małym, bardzo uniwersalnym miejscem na Poznańskiej. Zjemy tu śniadania, lunche, kolacje, możemy też wpaść na wino czy drinka. Serwowana tu kuchnia jest koszerna i wegetariańska. Nie wiadomo, czy to właśnie temu miejscu Poznańska zawdzięcza swoją popularność, ale od niego zaczęła się ekspansja knajpek na tej ulicy. Wystrój jest dość kolorowy, a obsługa młoda i radosna. Właścicielką Tel-Aviv jest Malka Kafka, współautorka książki „Przysmaki żydowskie” i prowadząca program „Koszer macher” w Kuchnia+ TV.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: ul. Poznańska 11, Warszawa
Godziny otwarcia: Pon-Czw: 10:00-00:00, Pt-Sob: 10:00-02:00, Niedz: 10:00-00:00
Telefon: 22 621 11 28
Strona internetowa: www.tel-aviv.pl
Rodzaj kuchni: koszerna, wegetariańska
Średnie ceny: 20-50zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
Menu specjalne: lunch „jesz ile chcesz” w weekendy
RECENZJE BLOGERÓW (3):
Restaurantica.pl (Wrzesień 2012) by Foodie R
Froblog.pl (Czerwiec 2012) by Foodie F
MEDIA INTERNETOWE I DRUKOWANE (2):
Warszawa.Gazeta.pl (Lipiec 2010)
Co Jest Grane Gazeta.pl (Maj 2010)
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie
Jedna odpowiedź do “Tel-Aviv DeliCafe”
Straszny smutek tam ostatnio zastalam. Lubilam Tel Aviv ze wzgledu na weganskie hummusy, ale po ostatniej wizycie wiem, ze juz tam nie wroce. Zamowilam salate z tofu, dostalam liscie rodem z paczki z tesco udekorowane biednie bez dodatkow, ktore byly opisane w karcie. Na pytanie obslugi, czy nie zaszla pomylka dostalam wymijajaca odpowiedz, ze wszystko jest tylko nie widac. Koniec dobil fakt, ze policzyli nam jeszcze jedna pozycje podwojnie pomimo ze byla juz oplacona. Nie polecam, jedzenie ponizej oczekiwan