Aioli Cantine Bar Deli otwarty

Marta Glinka 15 listopada 2012

W środę na Świętokrzyskiej otworzyło się nowe miejsce – Aioli Cantine Bar Deli.  Nazwa i kuchnia restauracji inspirowane są krajami śródziemnomorskimi.  Do Alioli możemy wpadać już od rana na śniadanie.  W porannym menu znajdziemy takie ciekawostki jak brekkie pizza (pizza, sadzone jajko, szpinak, prosciutto), śniadanie po hiszpańsku Andalusia ( bagietka z musem pomidorowym, oliwą i serek lub szynką). Oprócz tego w menu znajdziemy makarony, pizze, sałaty i sandwiche w oryginalnych odsłonach, a także popularne ostatnio w Warszawie burgery. Na razie lokal czeka na alkohol, ale już nie długo będzie można tam wpaść także na drinka czy wino.

Aioli

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Świętokrzyska 18

Telefon:22 290 10 20

Godziny otwarcia: od 9:00 do ostatniego gościa

Strona internetowa: www.aioli-cantine.com

Rodzaj kuchni: śródziemnomorska

Klimat / Atmosfera: nieformalny, na luzie

Dzielnica: Śródmieście

 

RECENZJE BLOGERÓW (6)

Restaurantica.pl (grudzień 2012) by Foodie R

Nakarmiona Starecka (grudzień 2012)

Blog Madame Edith (grudzień 2012)

Where’s The Food (grudzień 2012)

Z rondla (grudzień 2012)

Patelnią po głowie (listopad 2012)

/

MEDIA ONLINE I DRUKOWANE (1)

Co jest grane – M. Nowak (grudzień 2012)

Jedna odpowiedź do “Aioli Cantine Bar Deli otwarty”

  1. Kasia napisał(a):

    Byłam w Aioli na kolacji ze znajomymi w niedzielę (01/03/2015) i na pewno nikt z nas już tam nie wróci.

    1. Masakryczna obsługa – kelner Marcin podszedł do nas 3 razy żeby wziąć zamówienie z czego 2 razy odszedł po sekundzie bo miał widocznie ważniejsze rzeczy do robienia. Kiedy w końcu wziął zamówienie był bardzo nieuprzejmy, generalnie zrobił beznadziejne wrażenie na nas. Rozumiem, że w restauracji było bardzo tłoczno, ale jeśli obsługa sali nie daje sobie rady z obsłużeniem klientów to jaki jest sens otwierania knajpy tej wielkości? Wygląda na to, że Aioli idzie na ilość a nie na jakość.

    2. Jedzenie zupełne przeciętne – Sałata Marrakesh Chicken powinna być raczej sprzedawana jako makarony, bo 80% mojego dania to był makaron, opis dania w menu brzmi świetnie ale w rzeczywistości to ogromne rozaczarowanie. Chociaż muszę przyznać, że kurczak był bardzo smaczny a sałata Goat Cheese Roastbeef jest godna polecenia.

    Mimo kilku pozytywnych punktów to zupełnie NIE POLECAM, jest dużo ciekawszych miejsc w Warszawie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *